יפוי כח מתמשך ואפוטרופסות

ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי המאפשר לכל אדם בגיר (מעל גיל 18), לקבוע כיצד ועל ידי מי יטופלו ענייניו בעתיד כאשר לא יוכל לטפל בכך בעצמו, בתנאי שהוא מבין את המשמעות, המטרות והתוצאות של מתן ייפוי הכוח המתמשך (במקרים מתאימים קיים צורך בקבלת אישור רפואי לכשירות בטרם חתימה).
ההסדרים החדשים בחוק נועדו להעביר לשליטת האדם עצמו את הבחירות וההחלטות, וזאת תוך חיזוק כבוד האדם וחירותו. אתם יכולים לשלוט בחייכם. הפחד של כל אחד מאיתנו הינו לאבד את הכשרות הפיסית ו/או את הכשרות הקוגניטיבית, אי היכולת לקבל החלטות באופן עצמאי ולהיות תלוי באחר. ייפוי הכח המתמשך מאפשר לכם לקחת שליטה של התנהלות חייכם. משרדנו מלווה באופן אישי, ברגישות וביסודיות את תהליך קבלת ההחלטות. באם לא ערכתם יפוי כח מתמשך, הרי שבמקרה בו תאבדו את כשרותכם המשפטית – ימונה לכם אפוטרופוס באמצעות ובהתאם להחלטת בית המשפט.
בעריכת יפוי הכח המתמשך ובאפוטרופסות חשוב להתנהל ברגישות רבה, באופן בו ענייניו הרפואיים ו/או רכושיים של החסוי (האדם לו מונה אפוטרופוס/מיופה כח) יהיו מוגנים ובהתאם לרצונו הבלעדי. חשוב לדעת, כי התנהלות נכונה יכולה למנוע סכסוכים משפחתיים ומחלוקות בעתיד.

מסמך הבעת רצון הוא מסמך משפטי המאפשר להורה של קטין או אפוטרופוס שהוא בן משפחה של קטין או בגיר, לציין מי יהיה האפוטרופוס שיחליף אותו בעתיד. חוק הכשרות המשפטית (לאחר תיקון 18) מאפשר לאפוטרופוס של אדם, לתת הנחיות למקרה שבו לא יוכל עוד לתפקד כאפוטרופוס, למשל מפאת מחלה, מוות וכיוצ”ב.

מאמרים קשורים

היי, כאן עוה”ד עוזרי.

אשמח לעזור…

דילוג לתוכן